Menefex Mini Logo

Sorry! De scherm van je toestel is te klein om de website juist weer te geven...

ALLE BLOGPOSTS
Menefex Icon

Wat maakt een gemiddelde website, webapplicatie of webshop technisch compleet?


Wat maakt een gemiddelde website, webapplicatie of webshop technisch compleet?

Haal meer uit jouw web product met deze handige tips en weetjes!

Wij delen graag kennis en informatie voor de mensen die er nog niet zoveel van weten en zeker ook de web experts die er wellicht nog wat bij kunnen leren. We schrijven onze blogposts altijd op een manier die zoveel mogelijk relativeert met al onze webbezoekers.

Ons prijslijst is een goede indicatie van wat een volledig website, webshop of webapplicatie inhoudelijk kan bevatten, daarom nemen we deze als voorbeeld en gaan hier dieper op in!

Alle koppen die je zo te lezen krijgt, zijn tevens terug te vinden in ons prijslijst en zijn in die volgorde gerangschikt.

Pagina's

Hoeveel pagina’s zijn het meest efficiënt voor jouw website, webshop of webapp? Het hangt er vanaf waar jouw bedrijf in handelt of wat je artistiek doet, wat jouw doelen en intenties zijn.

Ben je een artiest en wil je bijvoorbeeld jouw evenementen promoten, kan het zijn dat één pagina voldoende is.

Is je website een blog of een nieuwssite, dan is het gebruikelijk veel pagina's te hebben door de content die zich opbouwt. Hoe meer pagina's je website heeft, hoe meer je jouw webbezoekers bezighoudt en zorgt voor meer betrokkenheid en geleidelijk meer leads & sales.

Design/layout

Strak design; genoeg witte ruimtes (white-space), de juiste kleurencombinatie, leesbare lettertypen, genoeg illustraties en nog veel meer andere facetten maken dat jouw web product een lust voor het oog is. Dit wordt ook wel de voorkant (Front-end) genoemd van jouw web product.

Call to action

Call-to-action

Knoppen, links, advertenties, aanmeldingen voor nieuwsbrieven / leads en meer van dat soort interacties zorgen voor betrokkenheid op jouw website, webshop of webapplicatie. Je houdt de webbezoeker bezig en diegene bouwt een digitale 'band' met jouw web product.

Banner/Slider

Banners zijn paginabrede stroken van afbeeldingen, tekst of animaties ter visualisatie van een web product en zijn meestal het eerste wat je ziet als je een website bezoekt; die tevens de vorm bepalen van jouw website. Het kan van het artistieke, abstracte tot het strak máár simpele zijn.

Met sliders geef je meerdere foto's weer in vorm van een slideshow, zoals je deze ook in Instagram hebt.

Foto's

Geef jouw bezoekers een inkijk van wat jouw bedrijf, services, producten of diensten zijn door middel van foto's en afbeeldingen.

Video's

Met video's ga je nog een stap verder en houdt je je bezoekers nog veel meer betrokken.

Blogsectie

Trek de aandacht van lezers met interessante uiteenlopende artikelen. 

Contactsectie

Hier komen jouw leads vandaan. Vraag alle informatie die je nodig acht van jouw webbezoekers om contact te leggen. Ook staan op de contactpagina meestal jouw contactgegevens; adres, telefoonnummer, e-mailadres, Kvk-nummer, etc.

Google Analytics

Houdt je webbezoekers bij en voer allerlei soorten data-analyses uit.

Meer info: https://analytics.google.com/

Google Ads

Creëer advertenties voor jouw web product voor meer leads & sales.

Meer info: https://ads.google.com/

Google Adsense

Laat advertenties uitvoeren op jouw website en verdien vergoedingen.

Meer info: https://www.google.com/intl/nl_nl/adsense/start/

Google Maps

Toon jouw bedrijfslocatie met een iframe van Google Maps of gebruik de Google Maps API voor een locatie-gebaseerde web applicatie. 

SEO Beschrijving

SEO (Search Engine Optimization)

Een set aan technische tools die zorgt dat jouw web product hoger rankt in Google of andere zoekmachines, check ook onze post over SEO. Daar gaan we er uitgebreider op in wat het inhoudt en kan betekenen voor jouw web product.

FAQ's

Beantwoord meest gestelde vragen die jouw webbezoekers hebben.

Testimonials

Laat jouw bezoekers reviews achterlaten of laat deze doorkomen vanaf andere sociale mediakanalen.

Social Media

Haal data van social media kanalen naar jouw web product, zoals de 'vind-ik-leuk'-knop van Facebook of toon foto's regelrecht vanuit Instagram op jouw web product.

Favicon's

Het icoontje op je website, webshop of webapplicatie die door browsers wordt weergegeven bij tabbladen en bladwijzers.

Zoek Module

Zoeken mogelijk maken op je web product, handig bij blogwebsites en webshops. Laat je web bezoekers snel bij hetgeen komen wat zij zoeken.

Content Management

Vergelijkbaar met de achterdeur van een winkel. Hier komen de 'werknemers' binnen. Hier heb je mogelijkheid in te loggen en de website aan te passen en jouw content bij te houden met een CMS-systeem zoals WordPress, Drupal, Joomla, Wix, Squarspace etc. Wat behoort tot de achterkant (Back-end) van jouw web product.

SSL-certificaat

Het 'kluisje' wat je ziet naast je domeinnaam in browsers die aangeeft of jouw web product veilig is om te bezoeken. Meeste moderne webbrowsers tonen jouw website in de meeste gevallen niet als deze niet actief is. Ook bevat je website 'https' in plaats van de standaard 'http'. Het verschil is de extra 's' wat staat voor 'secure'. Deze activeert pas na het installeren van een een SSL-certificaat. 

User accounts / profiles

Laat jouw gebruikers inloggen en hun gegevens inzien en bijhouden. Ook kan je deze natuurlijk de mogelijkheid geven voor allerlei functies zoals commenting.

E-commerce + Bank integration

Jouw website / webapplicatie als webshop laten fungeren. Verkoop jouw producten aan je klanten. Voeg hierbij een Stripe of Mollie verbinding toe voor veilig banktransactie-verkeer en geautomatiseerde boekhouding. 

Mail response template

Op maat gemaakte email-template die automatisch wordt verstuurd naar klanten bij elk formulier-inzending.

Spam protection

Houdt spammers buiten de deur met geavanceerde tools zoals ReCaptcha.

Full e-mail template (binnenkort)

Uitgebreide e-mailtemplate voor al jouw mail-interacties, zoals bijvoorbeeld in de vorm van een nieuwsbrief. 


De technische wereld is een oneindig bron van informatie. Elke dag, elk uur, elk minuut worden er nieuwe technologieën gecreëerd die weer bijdragen aan wat een moderne website, webshop, webapplicatie kan. Daarom is deze lijst te kort, maar goed genoeg voor een opsomming van de belangrijkste aspecten in een web product. Maar er is altijd meer in de wereld van IT. En dat 'meer' is wat het een interessante wereld maakt. ✨

Lees op Feedly Lees / Abonneer op Feedly
Abonneer via RSS Reader RAW data via Feedburner
ALLE BLOGPOSTS
Gerelateerde Artikelen