Menefex Mini Logo

Sorry! De scherm van je toestel is te klein om de website juist weer te geven...

ALLE BLOGPOSTS
Menefex Icon

De grootste verschillen tussen moderne webapplicaties en traditionele websites.


De grootste verschillen tussen moderne webapplicaties en traditionele websites.

Wat zijn de definities van deze gerespecteerde webtechnologieën?

WEBSITE

We zeggen “traditioneel”, maar eigenlijk ze nog best hedendaags. Er zijn nog heel veel websites die tot op de dag van vandaag prima statisch functioneren; geen animaties, geen ingewikkelde menu’s of flitsende knoppen, maar informatie recht voor je raap. Een hedendaagse website is dus ook voornamelijk bedoeld ter kennisgeving en datavertoning. Hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van een CMS-systeem zoals Wordpress, dat als achterkant (Back-end) fungeert en al jouw aanpassingen doorvoert naar het visuele gedeelte van de website; de voorkant (Front-end).

Note: Het CMS-systeem is het gedeelte wat je wél kan aanrekenen als een webapplicatie vanwege de vele uitbreidingsmogelijkheden die deze kan bieden. Denk bij Wordpress als jouw CMS-systeem aan WooCommerce voor het opzetten van een webshop en Mailchimp voor het koppelen van een CRM-systeem, die voor automatiseringsprocessen zorgt.

WEBAPPLICATIE

Een webapplicatie maakt gebruik van dezelfde bron van internet, evenwel is deze veel complexer en exclusiever. Wil je bijvoorbeeld gebruik maken van de ingebouwde microfoon voor spraakopdrachten of notificaties sturen ter omwille van jouw nieuwe blogpost naar jouw abonnees, kun je al deze functies aanroepen met een webapplicatie. Wat een webapp voor een groot deel differentieert van een website is de mogelijkheid back-to-back interacties mogelijk te maken tussen de gebruiker en de webapplicatie. Voorbeelden van moderne webapps zijn je favoriete e-mailprogramma en online internetbankieren.

Note: Websites en webapplicaties werken beide via internetbrowsers.

CONCLUSIE

Zoek je dus meer een (zacht uitgedrukte) digitale visitekaart, ga je voor een website. Ga je voor expliciete interactie tussen de gebruiker en veel meer mogelijkheden, ga je voor een webapplicatie.

Lees op Feedly Lees / Abonneer op Feedly
Abonneer via RSS Reader RAW data via Feedburner
ALLE BLOGPOSTS
Gerelateerde Artikelen