Menefex Mini Logo

Sorry! De scherm van je toestel is te klein om de website juist weer te geven...

ALLE BLOGPOSTS
Menefex Icon

Van WordPress naar Fully Code-Based; De evolutie van onze benadering van websiteontwikkeling.


Van WordPress naar Fully Code-Based; De evolutie van onze benadering van websiteontwikkeling.

Ontdek waarom we de voorkeur geven aan het gebruik van code en leer meer over de voordelen en overwegingen bij het overstappen naar code-based websites.

Waarom zouden we afwijken van het vertrouwde WordPress en in plaats daarvan onze nieuwe websites volledig code-based coderen? Wat zijn de voordelen en mogelijke nadelen van deze verschuiving? En nog belangrijker, waarom zou je moeten kiezen voor deze aanpak en wat betekent het voor de toekomst van je website? Een van de eerste dingen die in gedachten komt is zonder twijfel: meer controle!

Ten eerste, zoals net benoemd, biedt het coderen op basis van pure code de ontwikkelaar uiteraard meer controle. Je bent niet langer afhankelijk van de updates of beperkingen van WordPress. Alles is mogelijk en er zijn geen grenzen meer aan wat je kunt bereiken.

Een van de grootste voordelen van het overstappen naar fully code-based websites is de snelheid. Door de overhead van het WordPress CMS te elimineren, kunnen websites aanzienlijk sneller laden. Dit is niet alleen goed voor de gebruikerservaring, maar het heeft ook positieve gevolgen voor de SEO van de website, aangezien laadsnelheid een belangrijke rankingfactor is geworden voor zoekmachines. Ik noem trouwens Wordpress expliciet, maar dit geldt uiteraard ook voor de favoriete websitebuilders van deze tijd; de Wix's, de Strato's, maak het lijstje maar af....

Een ander voordeel is de flexibiliteit die het biedt. Met code-based ontwikkeling heb je de vrijheid om elk aspect van je website aan te passen en te optimaliseren, van de lay-out tot de functionaliteit. Dit stelt je in staat om alles aan te passen aan de specifieke behoeften van je project. In tegenstelling tot WordPress, waar je afhankelijk bent van hun (PHP) eco-systeem, biedt een fully code-based website zeker een groot verschil. Wil je meer weten over de opkomst en mogelijkheden van de webapps die wij bouwen? Lees er dan meer over.

Echter, zoals bij elke technologische verschuiving, zijn er ook mogelijke nadelen om rekening mee te houden. Ten eerste kan het ontwikkelen van een fully code-based website meer tijd en expertise vereisen. Bovendien kan het onderhoud van een code-based website complexer zijn dan bij een CMS zoals WordPress. Updates en bugfixes moeten handmatig worden geïmplementeerd, wat meer tijd en aandacht vereist van de ontwikkelaar. Maar daarentegen toch wel weer die eerder benoemde 'controle', als iets misgaat kan de developer er veel makkelijker bij. En is je website binnen no-time weer up & running!

Dus, waar zou je voor moeten kiezen? Het antwoord hangt af van verschillende factoren, waaronder de complexiteit van je project en het niveau van controle dat je wilt hebben over je website. Als snelheid, flexibiliteit en volledige controle belangrijke overwegingen zijn, kan het overstappen naar fully code-based zeker de moeite waard zijn.

Kortom, de verschuiving van WordPress naar fully code-based websiteontwikkeling markeert een evolutie in de manier waarop we websites bouwen en beheren. Het biedt ontwikkelaars ongekende vrijheid en controle, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Door de juiste afwegingen te maken en te investeren in de nodige middelen en expertise, kan deze aanpak echter de sleutel zijn tot het creëren van krachtige en geoptimaliseerde online ervaringen.

Als je de overstap wilt maken van WordPress naar een fully-codebased website, zoek dan niet verder. Bij ons ben je aan het juiste adres!

Lees op Feedly Lees / Abonneer op Feedly
Abonneer via RSS Reader RAW data via Feedburner
ALLE BLOGPOSTS
Gerelateerde Artikelen